Nepomucký trojúhelník

Toto je staré diskusní fórum, bez možnosti přidávat příspěvky. Od 01.01.2018 najdete nové diskusní fórum na adrese http://diskuzni-forum.nepomuk.cz/.
Obecná diskuse o městě Nepomuk http://old.nepomuk.eu a dění v něm i blízkém okolí.
Pravidla fóra
Toto je staré diskusní fórum, bez možnosti přidávat příspěvky. Od 01.01.2018 najdete nové diskusní fórum na adrese http://diskuzni-forum.nepomuk.cz/.

Dodržuje Kodex diskutéra http://muj.idnes.cz/dukaty_info.asp?y=s ... kutera.htm. Porušení těchto zásad může mít za následek smazání příspěvku bez předchozího upozornění.

Přihlédněte, prosím, také k Desateru zásad etické a účinné diskuze http://www.agora-praha.cz/page-57/desat ... ne-diskuze.

Chcete upozornit na závadu na veřejném osvětlení, nepořádek na ulici, nedostatky v zimní údržbě atp.? Obraťte se rovnou na technické služby města Nepomuku – e-mail: info.ts@urad-nepomuk.cz, tel.: 606 064 933.
Přicházíte s jiným konkrétním nápadem, připomínkou, věcnou kritikou? Sdělte svůj podnět přímo městskému úřadu! E-mail: posta@urad-nepomuk.cz, tel.: 371 519 711. Děkuje Vám za Váš zájem o naše město!

Nebo použijte Obrázek
Zamčeno
človíček

Re: Nepomucký trojúhelník

Příspěvek od človíček » 30 črc 2015 07:54

No, vidím, že někdo vypsal anketu zrovna na tomto webu. Ale ta přece nikdy nebude vypovídající. Jednak na tento web chodí jen pár lidí nikoli všichni obyvatelé Nepomuka nebo dotčené lokality a jednak hlasy jedné i druhé strany mohou být za jednoho člověka vícekrát - pokaždé z jiného ID (doma, z práce, z internetových kaváren, knihoven), jen aby bylo dosaženo většího počtu hlasů ať už pro nebo proti.

Pavel Kroupa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel Kroupa » 30 črc 2015 08:57

Dobrý den,
vzhledem k rodinné tradici jsem každoroční aktivní účastník závodu historických motocyklů Nepomucký trojúhelník - a to vložené jízdy cestovních strojů (letos B.S.A. 350ccm Blue Star r.v. 1933). Na Zelenohorské poště máme v muzeu dokonce expozici věnovanou přímo tomuto závodu, respektive jeho historické, skutečně závodní, etapě (1948-1967). Jsem tedy značně zaujatý.
Přesto chápu stížnosti na hluk, omezení pohybu po území, atd. Dokonce jsem osobně nakloněn tomu, aby závod byl pouze jednodenní (historicky tomu tak vždy bylo) a bylo víc pauz, kdy je otevřená trať pro běžný provoz. Dokonce bych, s ohledem na historii závodů, stanovil mezní hranici výroby motocyklů na rok 1967 - ubylo by těch nejrychlejších a nejhlučnějších strojů. Na druhou stranu chápu, že dnes jsou takovéto závody náročnějším podnikem, než byly před padesáti léty a pokud chce pořadatel (AMK Nepomuk) zorganizovat tuto akci jako opravdu atraktivní podnik, musí splnit určité předpoklady. Nepomucký trojúhelník totiž není jen tak nějaká jízda veteránů, ale skutečný závod na okruhu (i když jde o pravidelnost) - a takových podniků v Česku moc není.
Musíme si tedy vybrat, jestli chceme mít v Nepomuku historicko-motoristickou akci celorepublikového (případně i mezinárodního) významu nebo jestli se spokojíme s nějakou regionální projížďkou po okolí. Další věc je, jestli nějaký nový "Nepomucký okruh" by stávající pořadatel chtěl vůbec organizovat.

Ještě dodávám, jak si povšiml přispěvatel přede mnou, že záhy po rozpoutání této diskuze byla spuštěna i anketa, která ukazuje že Trojúhelník je prostě kontrovezní záležitostí. Stejně jako má své odpůrce, má i své příznivce. Lhostejným nechává málokoho. Ano, anketa jistě není reprezentativní, ale to není ani toto fórum plné anonymních příspěvků (které mohli napsat klidně jen jeden nebo dva lidé).

PS: Pokud chcete blokovat trať vlastními těly, prosím učiňte tak. Bude to lepší a bezpečnější, než když někdo předloni házel na trať hřebíky.

človíček

Příspěvek od človíček » 30 črc 2015 11:25

Určitě by jeden den postačil a byl by to i určitý kompromis mezi příznivci a odpůrci akce. Mnohým vadí spíše omezení pohybu než hluk samotný.
Anketa ani reprezentativní být nemůže, jde o veřejný web a může tam hlasovat kdokoli a vůbec to nemusí být nepomucký občan. Když to přeženeme, tak třeba kamarádi a příbuzní z okolí, členové AMK, chataři a chalupáři, atd. Určitě rozhoduje i takové hledisko, jakým je věkové složení návštěvníků tohoto webu.
Doufám jen, že závodníci budou respektovat ne zrovna ideální stav závodní plochy a neskončí to zase smrtí někoho z nich.

A co se týče anonymity, pokud má někdo zájem znát názor, je úplně jedno čí je, podstatný by měl být jeho obsah (pokud nejde o urážky). Na tomto diskusním fóru už jsme byli svědkem toho, co se stane, když někdo v tak malém rybníčku, jakým Nepomuk bezesporu je, vystoupí z anonymity a ten názor řekne. Nikdo se samotným názorem už nezabýval, diskuse sklouzla úplně někam jinam a „hledali se mouchy“ na autorovi názoru a docela bez zábran. Takže i já si tu anonymitu raději ponechám.

Petr Marek

Příspěvek od Petr Marek » 30 črc 2015 18:27

Jezdím do Nepomuka sice jen na návštěvu,ale již řadu roků a tahle akce mě fascinuje ze dvou důvodů. Za prvé arogancí pořadatelů, kteří berou občany násilím do vazby jako nedobrovolná rukojmí a za druhé tupá odevzdanost lidí, kteří lamentují, a opravdu trpí už jen tím pocitem, že budou v obklíčení kraválu a smradu, ale kdoví proč a čeho se bojí, aby se zvedli na oficiální cestu proti. Čili ten stupidní nepomucký trojúhelník je perfektně fungující odkaz tradice starých pořádků minulého režimu. Násilí ideologie pár těch nahoře, zamrznutí vývoje průměrným věkem organizátorů, místem pořádání, které kdysi nebylo obydlené tak, jako nyní a v neposlední řadě podělaností lidí, kteří raděj připravují psychiku ( viz příspěvek předpisatele, který mě fakt rozesmál. Možná by si měl založit kurz Guru přípravy na invazní zážitky - tím by normálním lidem, kteří chtějí o víkendu klid fakt pomohl .... ) na pravidelné týrání - holt JEN jednou v roce, než aby se ozvali a nestrpěli přímé poškozování osobních práv.

Petr Marek

Příspěvek od Petr Marek » 30 črc 2015 18:41

Dodám ještě, že vše ve světě se vyvíjí a mění.V rámci vývoje je třeba opustit staré, aby mohlo vzejít nové. Jak píše p. Kroupa je do jisté míry snaha o rozumný rozbor. Přesuňte závody prostě do neobydleného území, kde nebudou rušeni ani lidé ani živá příroda a můžou trvat třeba týden! Snažte se a hledejte, vážení příznivci a neomezujte ty, kterým prostě vadíte. Slyšel jsem mnohá vyjádření, že těch tragedií bylo ne moc, jak tady někdo píše,ale málo, aby se věci změnily a závody se prostě jezdily jinde, někde, kde nebudou nikoho obtěžovat. Snažte se, příznivci a jezděte si třeba dalších 100 let, ale bez vměšování do života těch, kterým opravdu, opravdu vážně vadíte.

Míra

Příspěvek od Míra » 30 črc 2015 19:57

Dobrý den,
Odbočím jestli souhlasím s pořádáním Nepomuckého trojúhelníku nebo ne, ale zamyslel bych se na arogancí pořadatelů jak bylo řečeno v příspěvku dříve. Akce se mi hodně dotýká a tak jsem se rozhodl zjistit nějaké informace - od kdy do kdy se nedostanu domů, bude nějaká přestávka? Nikde nic!! Dnes jsem pročetl Nepomucké noviny, Nepomucké stránky a všude jen letáček který je podle grafiky stejně starý jako historie akce.
Prosím páni pořadatelé, dejte si práci s informacemi pro lidi kterým touto akcí komplikujete život, pro všechny to bude jednoduší.

Statni sprava

Příspěvek od Statni sprava » 30 črc 2015 22:26

Informace o uzavirce silnice jste meli obdrzet formou letacku, ktery vam mel byt dorucen do postovnich schranek. Prepisu vam to z letacku.

Info:
sobota:uzavreno od 8-18 prestavka 12:55-13:20 hod.
nedele: uzavreno 8-18 prestavka 12:20-13:00 hod.
dalsi info: www.amknepomuk.cz

Slava P
Jméno a příjmení: Slavomír Popule

Příspěvek od Slava P » 31 črc 2015 13:13

Petr Marek píše: ... podělaností lidí, kteří raděj připravují psychiku ( viz příspěvek předpisatele, který mě fakt rozesmál. Možná by si měl založit kurz Guru přípravy na invazní zážitky - tím by normálním lidem, kteří chtějí o víkendu klid fakt pomohl .... ) na pravidelné týrání - holt JEN jednou v roce, než aby se ozvali a nestrpěli přímé poškozování osobních práv.
Podělaný nejsem, a když mi něco hodně vadí, tak dokážu být až nezdravě nasertivní. Pokud bych proti závodům motorek něco měl, tak se s klidem ozvu, byť nejsem, jako většina zdejších přispěvatelů, anonymní.
Coby introvertní ateista, a dlouholetý přiznivce Klubu skeptiků Sisyfos, jsem pro roli duchovního učitele (guru) vskutku ten pravý. Myslím, že asi stejně, jako je tím pravým hlídačem věnce buřtů velký hladový pes.

Pokud někomu závod vadí a nedokáže se s ním psychicky srovnat, tak ať protestuje. V normálně fungující demokratické společnosti by se nikdo neměl bát vyjádřit svůj názor, lhostejno zda je pochvalný či kritický. Bohužel, u nás to funguje jinak.
Pokud by odpůrci závodu povstali, otevřeně vyjádřili své názory, a byli ve většině, tak by závod v současné podobě měl přestat existovat. Ideálně by pak odpůrci měli příznivcům závodu poradit, jak, a hlavně kde, má závod probíhat.
Úplné zrušení závodu by mnozí odpůrci zcela jistě uvítali, ale podle mého by tím Nepomuk spíš utrpěl, a naštvanost by se přesunula na stranu příznivců závodu.
Správná společnost je v rovnováze. Současný stav je nerovnovážný, neboť se víc vstříc vychází příznivcům. Ale proč to tak je? Protože příznivci jsou organizovaní, kdežto odpůrci nikoliv. Ať se tedy odpůrci zorganizují - a určitě se něco začne dít, neboť v jednotě a množství je síla.

Dost už filozofování, nakonec přidám špetku humoru. -

Podle logiky "Malé Velké Británie" žijí v panelácích převážně nepotřební, staří a tlustí. A život v paneláku si užívá ten, kdo má rád pocit zvířete lapeného v pasti a zápach.
V panelácích tedy žijí hlavně lidé nedůležití a druhořadí, kteří musí být zvyklí na všemožná, hlavně prostorová, omezení (prostě králík v králíkárně) a smrad (tabákový kouř, přepálený tuk, pot a moč).
Z toho všeho vyplývá, že se obyvatel sídliště není třeba bát a je jasné, že v případě nějakých dalších omezení budou maximálně polohlasně nesouhlasně mručet.
Také je zcela evidentní, že žijeme v době elektrické, neboť mnoho věcí je děláno s odporem, lidé jsou neustále v napětí, a bojí se dotknout vedení, protože to by je koplo do pr*ele.
A na úplný konec přidám bajku, která jasně ukazuje, jak se má člověk chovat, aby v naší společnosti žil v dostatku a blahobytu, mohl se odstěhovat z paneláku a nemusel řešit nějaký "Nepomucký trojúhelník".

Potkala koza hada.
„Hade, kam se to plazíš?“ ptala se zvědavě.
„Pro peníze, kozo, pro peníze,“ odvětil had a odplazil se do neznáma.
Druhý den opět koza potkala hada. „Kam se plazíš hade, zase pro peníze?“
„Zase pro peníze, kozo, zase.“
Když další den potkala koza hada potřetí, tvářila se již značně naštvaně.
„Hade,“ pravila rozčíleně, „neříkej mi, že se zase plazíš pro peníze!“
„Zase, kozo, zase,“ řekl had s úsměvem.
„Hade, ty jich ale musíš mít,“ prohlásila koza závistivě. Had na ni pohlédl, spiklenecky mrkl a tajuplně prohlásil:
„Hloupá kozo, kdybys míň mektala a víc se plazila, tak je budeš mít taky.“

občánek

Příspěvek od občánek » 01 srp 2015 09:19

Dobrý den
mě by zajímalo co vás kokrétně tak moc omezuje. Když projíždím nepomuk o jiných víkendu tak tu není ani noha a najednou by jste chtěli něco dělat.
Potřebuji někam autem - dám si auto mimo trať (cca 200m ) - moc práce?
Ano možná kdyby to bylo jeden den nebyla by to taková zátež, ale vyplati se pak závodníkovi táhnout 1000km aby byl na trati 10 min? asi ne .
Já si myslím že pro město je dobré že tu něco takového je. Nemůžeme „žit“ pořád jen s Černých baronů.

Jirka

Příspěvek od Jirka » 01 srp 2015 09:26

Občánek to vystihl naprosto přesně. Polomrtvé město většinu roku, a víkendová akce některé občany rozhodí z jejich celoroční letargie.

Zamčeno