Ne Festík a podobné "super" akce

Toto je staré diskusní fórum, bez možnosti přidávat příspěvky. Od 01.01.2018 najdete nové diskusní fórum na adrese http://diskuzni-forum.nepomuk.cz/.
Obecná diskuse o městě Nepomuk http://old.nepomuk.eu a dění v něm i blízkém okolí.
Pravidla fóra
Toto je staré diskusní fórum, bez možnosti přidávat příspěvky. Od 01.01.2018 najdete nové diskusní fórum na adrese http://diskuzni-forum.nepomuk.cz/.

Dodržuje Kodex diskutéra http://muj.idnes.cz/dukaty_info.asp?y=s ... kutera.htm. Porušení těchto zásad může mít za následek smazání příspěvku bez předchozího upozornění.

Přihlédněte, prosím, také k Desateru zásad etické a účinné diskuze http://www.agora-praha.cz/page-57/desat ... ne-diskuze.

Chcete upozornit na závadu na veřejném osvětlení, nepořádek na ulici, nedostatky v zimní údržbě atp.? Obraťte se rovnou na technické služby města Nepomuku – e-mail: info.ts@urad-nepomuk.cz, tel.: 606 064 933.
Přicházíte s jiným konkrétním nápadem, připomínkou, věcnou kritikou? Sdělte svůj podnět přímo městskému úřadu! E-mail: posta@urad-nepomuk.cz, tel.: 371 519 711. Děkuje Vám za Váš zájem o naše město!

Nebo použijte Obrázek
Mudrc

Re: Ne Festík a podobné "super" akce

Příspěvek od Mudrc » 25 čer 2015 21:42

Áno, další super příspěvek. Asi Vás zklamu, ale žádné drogy v sobě nemám. Raději už tuhle diskuzi opouštím. Znáte to: "Čím víc se mažeš s ho*nem, tím víc smrdí"... Jen se do P.K. stále navážejte. Alespoň budete mít klid na to, sedět v garáži u basy piv. Protože až mu dojde trpělivost, tak jediné akce, které se budou v Nepomuku konat, budou pouť a Brutus na hřišti. Nikdo jiný se totiž o nic v Nep. nesnaží.

os Nepal

Příspěvek od os Nepal » 25 čer 2015 22:11

Dobrý den,
asi bychom měli reagovat na tu smršť, která se tu objevila. Vloni žádná nebyla a to byl Nefestík úplně stejný. Asi to bude tím, že nebylo tohle fórum ;-)
Předně je třeba říct, že akce kupodivu nejela nonstop. Ano, byla trojdenní, ale ne s nepřetržitou hudební produkcí! Program byl postavený tak, aby venkovní hudební produkce končila v pátek i v sobotu kolem půlnoci. To, že v sobotu se hrálo ještě po jedné bylo způsobené velkým časovým skluzem. Hlasitost by také mohla být, alespoň v některých lokalitách, trochu nižší, s tím se dá souhlasit. Všem, kteří byli otěžováni nadměrným hlukem se tímto omlouváme. Nefestík je ale jen jednou za rok, tak prosíme o trochu tolerance.
Dále je zajímavá personifikace akce výhradně do osoby Pavla Kroupy. Jasně je na radnici, takže je to dobrý hromosvod. Pokud to ale náhodou ještě někdo neví, tak Nefestík i další kulturní akce pořádá občanské sdružení Nepal, což není jen nějaká prázná skořápka jako některé jiné spolky, ale aktivně fungující komunita zhruba dvaceti lidí. Pavel Kroupa je dlouholetým členem, ale statutárními zástupci (mluvčími) jsou momentálně Standa Vaník a moje maličkost. Stejně tak každá akce, kterou pořádáme, má svého ředitele, tedy osobu zodpovědnou za její průběh, v tomto případě mě. Ano, objekt Zelenohorské pošty vlastní pan Kroupa st. - a tomu také děkujeme, že zde můžeme realizovat své aktivity.
Také je asi zapotřebí reagovat na slova o čímsi zisku. O.s. Nepal je nezisková organizace, vše děláme zadarmo, rozpočty akcí jsou koncipovány v režimu kladná nula a případný výdělek je investován zpět do sdružení - např. nákupu vybavení, úhrady ztrát z jiných akcí atp. Samotný Nefestík je dokonce od počátku akcí benefiční - výtěžek z letošního 6. ročníku půjde na pomoc obětem zemětřesení v (himalájském) Nepálu.
Možná to někoho, kdo nikdy nebyl na Nefestíku a vytváří si dojmy pouze z pomluv a fám, překvapí, ale Nefestík je především přehlídkou mladých talentů a nových objevů na alternativní kulturní scéně. Letos zde vystupovali například čerství vítězové plzeňské soutěže amatérských kapel Múza - skupina Acid Row, loňští vítězové ceny Anděl v kategorii ska a reggae pražští Ting či letošní vítěz v téže kategorii Dr. Kary. Na festivalu se pravidelně promítají studentské filmy z FAMU a FAMO, hrají zde neprofesionální divadelní spolky ....
Ale dost vysvětlování, pokud chcete vědět o čem Nefestík je, stačí se podívat na jeho stránky http://nefestik.cz a nebo ještě lépe akci osobně navštívit.

Jakub Kurc, mluvčí o.s. Nepal, ředitel Nefestíku

Slava P
Jméno a příjmení: Slavomír Popule

Příspěvek od Slava P » 11 črc 2015 17:47

Je zajímavé, že zatímco Nefestík zavdal příčinu ke vzniku mnoha příspěvků, tak včerejší diskotéka nezavdala příčinu ke vzniku ani jednoho příspěvku.
Nebyla tišší, byla provozována hluboko do noci, navíc poblíž místa předchozí akce, ale přesto se zde žádný příspěvek neobjevil.
Alespoň jeden kritik hlučnosti se objevit mohl! Takhle to začíná vypadat, že se zde měří dvojím metrem a trefuje se do snažšího a viditelnějšího cíle.
Pravda, akce trvala kratší dobu a repertoár byl přece jen blíže vkusu širší skupiny obyvatelstva, ale i tak se mi to zdá trochu nefér.

PhDr. Kroupa je zde haněn, protože aktuálně zastává funkci místostarosty, má poněkud atypický účes a zájmy, a místo konání akce je v majetku jeho rodiny, ale přitom je jen jedním ze širší skupiny pořadatelů.
Proč zde není obdobným způsobem zmiňován pořadatel diskotéky, tedy Euromusic Plzeň s.r.o. a dle obchodního rejstříku za ní stojící člověk? Možná je to tím, že nezastává žádnou politickou funkci a zná ho méně lidí.

Nechci se dál zaplétat do sítě spekulací, ale prostě se mi zdá, že je nejen ve státě dánském je cosi shnilého.

Závěrem bych rád podotknul, že by nebylo špatné, když se lidem nelíbí mladí alternativní umělci, uspořádat zde nějaký konkurenční festival, který by představil nějakou léty prověřenou tvorbu, třeba klasickou hudbu, dechovku, jazz, swing atd.
Přímo ideální by pak byla konfrontace starého s novým, třeba jako v povídce Š+G.
Náš kraj je přece také tichý, katastrofami neoplývající, ba i malíř přijede idylu (nepomucké panorama) zachytit, tak proč neuspořádat duel, kde by jedna skupina vystoupila s hesly typu „Polkou Škoda lásky zlikvidujem pásky“ a druhá s něčím jako „Proč bychom se netěšili, když nám pánbůh bigbít dal“.
Třeba by to nakonec dopadlo stejně jako v té povídce. Pravda, aby to tu vypadalo jako v Drážďanech koncem druhé světové války a jezdili se sem dívat zvědavé exkurze, to by si asi mnozí nepřáli, ale jinak by se asi mnohým líbilo, kdyby se v obci definitivně přestala provozovat hudba, protože by na to nebylo nástrojů ani lidí.

Dodatek: Je sobota 11. července, krátce před 21.00 - a z hřistě u školy opět zní nějaká hudba. Na stránkách města Nepomuk nic není, v Nepomuckých novinách samozřejmě také ne. Jediné informace jsem získal z těchto stránek a posléze i z Facebooku. Jde o skupinu EGES ...
Dodatek 2: Akce skončila ještě před jedenáctou.

občánek

Příspěvek od občánek » 12 črc 2015 20:14

on taky hluk co produkoval "mitva" byl tak 1/3 podle toho co šlo z pošty. Na této akci jsem nebyl, ale doma to slyšet moc nebylo. Na Nefestíku jsem byl a na těch 20 metrů taneční plochy to byl prostě příserný kravál asi zvukař zapoměl vyndat špunty z uší.

Slava P
Jméno a příjmení: Slavomír Popule

Příspěvek od Slava P » 12 črc 2015 21:49

Třetinová hlučnost? Z našeho bytu se zdála diskotéka stejně hlasitá jako Nefestík, ne-li hlasitější (ono je hřiště taky vzdušnou čarou o kousek blíž, asi o 150-200 metrů, takže cca. 650 metrů). Stačilo pootevřít okno a bylo rozumět každému slovu textu. Kolem půlnoci jsem jasně poznal např. "Chtěl jsem mít" od Turba, "Až" od Katapultu a "Jahody mražený" od Schelingera.
Možná to opravdu bylo méně hlasité, přesný decibelometr bohužel nemám. Každopádně zvuk tentokrát mířil jiným směrem, takže se někde mohlo zdát, že je to tišší, a jinde se to mohlo jevit naopak hlasitější.

Já a My

Příspěvek od Já a My » 03 srp 2015 17:59

Všichni přispěvatelé mi píší z duše. Nepomuk je tak nádherný a malebný. Ale zároveň malý a vše je blízko. Tahle koncentrace vychází z kořenů, kdy blízkost sousedů pomáhala přežít v chudé předhorské oblasti. Patří sem tradičně pracovití a disciplinovaní lidé, kterých je jistě dost. Ale má to své ale. Kultuře by se mělo vymezit centrum trochu stranou, kultura je jistě velmi důležitá, třeba formou letního divadla atp. A s ohledem na typ města by měla mít úroveň. To, co se line nočními víkendy v obydlených zónách je příšerný hnus ( čemuž vzhledem k odbornému vzdělání v hudbě trochu rozumím ). Konzultují pořadatelé svůj výběr s někým, kdo má alespoň základní hudební vzdělání a hudební sluch? Tenhle problém ale přesahuje téma Nepomuku. Žijeme v době, kdy si může dovolit kdokoli cokoli a hodnotící dav je čím méně kvalitní, tím více početný. Ale vraťme se na začátek. Kdo chce vřavu a "bordel",ať jde bydlet někam do velikých měst. Takové město jako Nepomuk si zaslouží opravdu jiný obsah.

Já a My

Příspěvek od Já a My » 03 srp 2015 18:31

Musím vyjmout ze zmínky o sympatiích k pisatelům přispěvatele "mudrc",která ve snaze hájit z nějakých osobních důvodů pana K. "vlastním tělem" se dozajista mílí,když nařkává ostatní přispěvatele ze závisti. Chybí jí vcítění se do lidí, kteří mají právo mít jiný vkus a chtít klid, což opravdu stačí, aby se ozvali. Posezení venku, blízko domova je určitě vítanou možností a poslech hudby, třeba i zajímavé "vážné moderny" by byl určitě vítaný a zajímavý,ale ZDE v komornějším provedení.

Jakub Bulan

Příspěvek od Jakub Bulan » 03 srp 2015 19:04

To, co se line nočními víkendy v obydlených zónách je příšerný hnus ( čemuž vzhledem k odbornému vzdělání v hudbě trochu rozumím ). Konzultují pořadatelé svůj výběr s někým, kdo má alespoň základní hudební vzdělání a hudební sluch? Tenhle problém ale přesahuje téma Nepomuku. Žijeme v době, kdy si může dovolit kdokoli cokoli a hodnotící dav je čím méně kvalitní, tím více početný. Ale vraťme se na začátek. Kdo chce vřavu a "bordel",ať jde bydlet někam do velikých měst. Takové město jako Nepomuk si zaslouží opravdu jiný obsah.
to: Já a My

Obsah akcí pořádané o.s. Nepál byl, je a vždy bude kontroverzní. Jsem hrdý, že se na těchto hnusech mohu podílet. My si to vymysleli, pracně připravili, s plným nasazením dotáhli vše do konce a to jako neplacení dobrovolníci.
Obsah akcí pořádané o.s. Nepál bude takový dál, protože lidé, kteří to dělají jsou ti a samí, jako ti, kteří to dělali před patnácti lety. Těch, kteří přidali časem a vydrželi do dnes není mnoho. Ale každý měl právo přijít na schůzi občanského sdružení a do programu a celkového vzhledu akcí promluvit.
Pokud tedy cítíte, že si Nepomuk zaslouží jiný obsah (kulturní), připojte se k nám a místo kritiky zkuste něco změnit. Každá ruka a hlava je vítána, zvlášť když je hudebně vzdělaná.

S pozdravem Jakub

Evelína

Příspěvek od Evelína » 05 srp 2015 13:18

Hodně lidí by přivítalo i více kultury, z kvalitní úrovně. Prostředí u pana Kroupy je příjemné,až na lavice, kde se nedá opřít ;-)

MarF

Příspěvek od MarF » 06 srp 2015 13:23

Nedávno mi, při jedné takové akci na náměstí, bylo poškozeno vozidlo před domem. Pan Kroupa mi hned ráno, když jsem škodu zjistil, do telefonu za spolek přislíbil náhradu a tak jsem to ani neřešil s policií, jde přeci o místostarostu a takový člověk bude jistě důvěryhodný, řekl jsem si. Jenže o týden později mi pan Kroupa napsal e-mail, že škodu uhradit nehodlají, že prý si to v o.s. Nepál odhlasovali. Zasedli jsme tedy večer s manželkou k večeři a odhlasovali jsme si, že škodu hradit budou. Pan Kroupa mne v e-mailu odkázal na pana ředitele akce a tak jsem se, jako v pohádce o kohoutkovi a slepičce, obrátil na pana ředitele (oni se spolu ve spolku zřejmě nebaví a tak se nemohou domluvit) a pan ředitel neodpovídá, opravdu důvěryhodná společnost...

Zamčeno